Wat bieden we aan?

Kinderopvang Het Steentje biedt professionele en zoveel mogelijk flexibele opvang aan. Zowel deeltijdse als voltijdse opvang, 5 dagen per week, van 7u30 tot 18u00.

De opvang voorziet zelf aangepaste voeding incl. dieetvoeding (met uitzondering van flessenvoeding), water voor flessenvoeding, luierzalf, zonnemelk, fysiologisch water, grote voorraad aan reserve kledij, tetradoeken en slaapzakken. Als ouder(s) moet je dus bijna nergens meer aan denken. Enkel je aangekleed kindje, melkvoeding en luiers!

De opvang is gelegen vlakbij het centraal station Kontich-Lint en is daardoor ook uitermate bereikbaar voor ouders die gebruik maken van het openbaar vervoer, met een wandelafstand van maar 2 minuten! 


Het recht op een wenmoment

Voor de meeste kinderen betekent de stap naar het kinderdagverblijf de eerste echte scheiding van hun vertrouwde stekje thuis. Het is aangewezen om aan deze overgang de nodige zorg te besteden.

Als ouder heeft u het recht om u kindje te laten wennen, wenst u als ouder een wenmoment voordat uw kind naar ons komt, dan is dat mogelijk in overleg. Een wenmoment is een moment waarop u ofwel samen met uw kind in de opvang aanwezig bent of dat u uw kindje opbouwend enkele dagen voor de vaste start langs brengt. 

Een wenmoment met mama en/of papa:

Op deze manier van wennen kan uw kindje kennis maken met de nieuwe omgeving, alle nieuwe prikkels die op hem/haar afkomen leren kennen, terwijl een vertrouwd persoon hem/haar gezelschap houdt. Hierbij word de zorg voor het kindje gedeeltelijk bij de ouder gelegd.  Het is dan ook aan te raden om op voorhand al wat info mee te brengen omtrent je kindje (voedingsgewoonte, slaap routines,..) en je vragen voor de opvang te noteren. Zo kan de kinderbegeleidster alles doornemen, terwijl het kind went aan de nieuwe situatie. Goed voorbereid zijn zal een wenmoment vlot doen verlopen. 

Deze vorm van wennen met de ouder(s) duurt maximaal 2 uur en zijn gratis. 

Een wenmoment zonder mama en/of papa: 

Op deze manier kan uw kindje kennis maken met de andere kindjes en de nieuwe omgeving zelf ontdekken. Ze leren hierbij afscheid nemen van de ouder(s), maar hierbij leren ze ook dat de ouder(s) terug komen. Het best is wel rekening te houden met de leeftijd van het kind, om het wennen langzaam op te bouwen. Zo kunnen kinderen tussen de 6-8 maanden scheidingsangst/vreemdenangst gaan ervaren. Dan is het bv. niet aan te raden het kindje direct een halve dag in de opvang te laten met een voor hun vreemd persoon!  

Een wenmoment waarbij de ouders afwezig zijn, duurt minimaal een uur en maximaal 5 uur. Met een maximum van 5 opeenvolgende dagen voor de start van de vaste opvang. 

Dit moment wordt aangerekend aan het inkomenstarief.

Wanneer?

Voor deze dag(en) in te plannen wordt er gekeken naar de bezetting. Als er vrije plaatsen zijn kunnen wij wenmomenten inlassen. Bij een volledige bezetting moeten we zoeken naar een andere dag. De nodige papieren (attest inkomenstarief, inlichtingen fiche) moeten dan reeds in orde zijn.