Doelgroep

Kinderopvang Het Steentje is een gezinsopvang waar alle kinderen vanuit elke gezinsvorm welkom zijn. Hier willen we dat elk kind actief kan participeren en zijn steentje kan bijdragen aan een warme tweede thuis met respect voor elkaars eigenheid. 

Ook proberen we om onze aanpak doelgericht aan te passen aan de behoeftes en de interesses van elk kind. Kinderopvang Het Steentje stelt zich dan ook extra open voor kinderen met een intensievere zorgvraag.

Bij kinderopvang Het Steentje wordt ernaar gestreefd om baby's en peuters tussen 0 en 3 jaar een zo goed mogelijke zorg te bieden op een professioneel niveau (volgens het decreet van Kind en Gezin). 

Wanneer er bij een kind specifieke zorg vereist is, wordt deze naar mogelijkheid opgevolgd onder nauw samenwerken met de ouders en eventuele betrokken artsen. Deze betrokken artsen zijn ook tijdens de openingsuren welkom in de opvang, om zo de nodige zorg voor het kind te garanderen. 

Kinderen met voedselallergieën en/of die tijdens de loop van hun ontwikkeling voedselallergieën ontwikkelen, zijn ook welkom. Het bereiden van voeding gebeurt strikt volgens de normen en er wordt nauwlettend toegezien tijdens voedingsmomenten met andere kinderen om kruisbesmetting te voorkomen. De allergeenvrije maaltijden worden volledig voorzien door de opvang zonder meerprijs. 

Mama's die verkiezen om hun baby afgekolfde melk mee te geven of willen komen live voeden zijn ook welkom!